Купи карта онлајн

Fishing

Маврово и околината нудат одлични можности за сите љубители на лов, пасионирани ловци, како и риболовци. Можете да ја обезбедите вашата дозвола за риболов во ски центарот или хотелот Бистра. Цената е 4 евра на ден, а годишната дозвола чини 75 евра. Сезоната за дозволен риболов во Мавровското езеро трае од 1 февруари до 30 октомври. Уште една можност постои за лов на реката Радика, само 12 km од ски центарот по асфалтен пат.